Subscribe:

Pages

Wednesday, 12 September 2012

I Become A Trader

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

Bila dah habis belajar, masa terluang pun banyak..dengan kerjanya yang tak dapat lagi..sepanjang menganggur ni ape je kerja yang dibuat..pagi bangun tido tu g makan..pastu ambik adik kat sekolah..pastu balik makan..malam pun makan..pastu tidur..online jangan cakap la..hampir 20 jam laptop sentiasa on..nasib baik tak meletup je laptop ni..guna seguna2nya..

Masa terluang ni kalau tak diisi dengan benda yang berfaedah amatlah rugi..dalam masa duk online tu terasa macam nak buat bisnes online..duk fikir2 bisnes apa yang nak dibuat tiba2 teringat kat mainan benda ni..memang takde pengalaman la main benda ni..cuma pernah tengok kawan je main masa kat UTHM dulu..apa lagi terus la search kat google..belajar cara nak main..tak sampai sehari belajar terus daftar dan masukkan modal..untuk permulaan ni hanya main dengan modal kecil dulu..letak modal yang minimun..bila keyakinan dah bertambah nanti baru la letak modal yang besar..baru boleh main dengan lot besar..sekarang ni masih lagi dalam mode percubaan..risiko rugi tetap ada tapi untuk main benda ni kena la berani mengambil risiko..bila rugi cuba lagi..belajar dari kesilapan..dan satu lagi jangan tamak..

Ni la mainan tu..Forex..kalau nak daftar dan bermain bersama-sama sila ke laman web instaforex..mana tahu nanti kita boleh bertukar2 signal dan pendapat..akhirnya saya sudah menjadi seorang trader forex..walaupun masih lagi tak sampai seminggu tapi boleh la untuk mengisi masa lapang..


8 comments:

Syazwan Che Deraman said...

main forex ni, kena belajar tengok graf ke?

Mohd Firdaus said...

aah..kna tgk graf naik ke turun utk buy or sell..

ayushida said...

dulu pernah gak terlibat dlm kerja tengok graf saham, faham juga nk buy sell tu, tp x berani, gerak hati lum cukup kuat... :(

Aida Omar said...

erk tak faham mainan itu T_T

♥ Nana BamBam ♥ said...

er...mcm mana nak main? huhu

outbound malang said...


Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

dindin tepeng said...

terimakasih infonya
http://goo.gl/hmrlNq

Post a Comment