Subscribe:

Pages

Wednesday, 18 July 2012

Dulu Boring..Sekarang Tak Boring Lagi Dah..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

sebelum ni kalau time drive je drive laju2 walaupun kereta tak laju tapi tetap rasa macam laju..boring punya pasal,pedal minyak tetap ditekan sampai ke lantai..time jalan jauh punya la bapak boringnye..kena pulak time jalan jauh drive sorang2 je..lagi la tersangat boring..lalu jalan bukit Grik..pastu lalu pula jalan Muadzam Shah..sebahagian besar perjalanan dikelilingi oleh hutan2 dan pokok kelapa sawit..permandangan yang hijau menyegarkan mata..

setelah berfikir semasak-masaknya sampai hangit macam mana nak hilangkan boring ni, maka berlakulah satu pembaziran yang teramat dasyat ketika diri sendiri diambang kemelesatan ekonomi akibat pokok anggur yang ditanam tidak membuahkan hasil..maka terpasang la woofer rambut terpacak ni atau nama sebenarnya Woofer Mohawk Silver 12 inci..siap dipasang sekali dengan monoblock yang disaat ini lupa jenama apa, speaker Mohawk 6.5 inci, Caliber pre amp, Sony DVD Player dan JBL Tweeter..pastu balik rumah dengan poket kosong..malam tu sebelum tidur mula la duk fikir membazir je aku pasang benda ni..hehehe..

giler bersepah dalam bonet kereta..hahaha..camni la sepahna dari dulu sampai sekarang..

hasilnya sekarang drive kereta dah tak macam dulu..dah pandai drive slowly..kalau dulu ke bandar hanya ambik masa 20 minit, tapi sekarang kalau tak cukup masa setengah jam maknanya tak sampai lagi la ke bandar tu..nak jalan jauh pun dah tak boring macam dulu..masuk je dalam kereta buka volume sekuat yang boleh mengeggarkan side mirror kereta dan drive kereta dengan kepala yang bergoyang-goyang..marilah bergoyang (ulang 2 kali macam kalu apa ntah..hehe)..dah macam disko pun ada cuma lampu kelip-kelip je yang takde..hehehe..lepas ni kalau pokok anggur dah membuahkan hasil, kalau boleh nak upgrade letak 1 lagi woofer biar body kereta pulak yang bergegar..hahahaha..

macam ni la bila sesuatu benda dah menjadi kegilaan..walaupun duit cukup2 makan namun tetap juga berusaha untuk menghabiskannya..ada sorang orang muda tu cakap masa ada duit ni la kita habiskan..dah takde nanti kita cari la balik..hehehehe

3 comments:

by SyafidaJamil said...

nak jugak speaker cenggini... 10KM nak sampai umah, parents dah bole dgaq... kah3

diana said...

kalau nanti cari balik,duit tu ada dan cukup tak pe la..buatnya nanti nak cari balik tengok2 tak de dan tak cukup,cemana??ha...haru!heheheh

Aida Omar said...

Memang syok kot.. goyang2 dalam kereta. haha.. baru lah feel gitu tak la bosan eh cikgu :)

Post a Comment