Subscribe:

Pages

Sunday, 1 April 2012

Selamat Pagi Cikgu 5..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..


Alhamdulillah dah 5 minggu berjaya menjalani latihan mengajar di SMV Butterworth..
dan setelah 12 hari kerja tanpa cuti akhirnya hari minggu ni boleh bersantai kembali..
kalau dulu bersantai kat pantai menaiki kuda hitam..
sekarang ni dah tukar naik kuda putih yang lagi besar dan kuat dari kuda hitam..
tapi kuda hitam masih lagi menjadi yang utama..hehe..

aktiviti 5s di sekolah pun dah memasuki fasa terakhir..
setelah diaudit secara tidak rasmi, rasanya dah 96% dah siap..
cuma ada sedikit penambahbaikkan yang perlu dilakukan..
audit yang seterusnya iaitu yang menentukan sekolah ni dapat ke tak sijil 5s ni adalah 12/4/2012,,
hari khamis tu merupakan hari yang penting bagi sekolah..
hasil penat lelah guru-guru dari bulan 1 sampai sekarang adakah membuahkan hasil??
kita tunggu dan lihat keputusannya macam mana..

minggu lepas juga berlangsung perlawanan bola sepak peringkat zon Butterworth di peringkat kumpulan dan telah dilantik sebagai kordinator di padang SMV Butterworth..
dalam kesibukkan membuat 5s, kena pula handle geng2 bola..
isnin sampai jumaat pergi sekolah pukul 7 pagi dan balik rumah hampir pukul 7 petang..
ini baru peringkat kumpulan..
peringkat saingan kalah mati akan bermula hari isnin 9/4/2012 hingga 13/4/2012..
seminggu lagi bakal lewat..
tapi apapun kerja yang dibuat dengan ikhlas dan happy, insyaAllah akan menjadi mudah dan enjoy..
letih tu memang tak dapat disangkalkan tapi kepuasan tu yang penting..

sekian sahaja untuk kali ini..
terima kasih..

4 comments:

✿ miSs.FatieN Si buN² ✿ said...

selamat malam chegu! maaf, hadir lewat malam chegu :P

diana said...

maknanya pakai kereta baru la ye??:p

tqaroslan said...

semoga berjaya

Aida Omar said...

eh2 cikgu dah pakai kuda putih yg gagah eh? rezeki jadi cikgu :)

Post a Comment