Subscribe:

Pages

Saturday, 3 March 2012

Selamat Pagi Cikgu 2..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..


Alhamdulillah sudah 2 minggu menjadi cikgu..
bermacam-macam ragam pelajar yang ditemui..
ada yang degil sikit dan ada juga yang terlampau degilnya..
tapi itu semua perkara biasa..
dulu time cikgu sekolah pun sama je macam diorang tu..
malah ada sesetengah perkara tu lebih teruk dari diorang..hehe
minggu ni motif sampingan masih belum berjaya dilaksanakan..
entah bila la dapat direalisasikan ni..hehe

minggu kedua ni keje 5s tak banyak sangat disebabkan pelajar2 menduduki ujian kemajuan 1..
ujian dari isnin sampai rabu pagi..
rabu petang cikgu dah start mengajar..
kesian pulak kat budak2 kelas cikgu sebab baru abis exam dah kena belajar..
budak2 kelas lain tengah bersuka ria lagi masa tu..
nasib la diorang sebab dapat cikgu pelatih..heehehe..
khamis dan jumaat macam biasa la..
kelas takde..
dan apabila kelas takde terpaksa la buat kerja 5s..
tapi kerja2 wat label je..
kerja2 yang berat2 tu student yang buat..
dan tadi hari sabtu pun sekolah..
sekolah ganti untuk cuti raya cina yang lepas..
nasib baik la ganti untuk hari jumaat..
12.30 dah boleh balik rumah..
apa lagi, dah sampai rumah tu kemas2 barang balik kulim..
duk kat kulim best sikit sementara PTPTN tak masuk lagi ni..hehehe..
tapi cuti pun tak macam cuti..
cuti sibuk nga duk wat persedian untuk mengajar minggu depan..
banyak juga nak kena buat ABBM dan soalan latihan..
dan ni pun tengah wat slaid sambil duk taip entri..hehehe..

tadi 1st time bercakap depan pelajar2 yang ramai masa perhimpunan..
mula2 tu memang gementar jugak la..
tiba2 je lidah jadi kelu..
jadi tak tahu nak cakap apa..
dengan pelajar2 yang suka mengusik..
tapi lama kelamaan beransur ok..
ada pelajar yang bertanya soalan apa status cikgu..
nak jawabkan tapi tengok kaunselor kat belakang dah menggeleng kepala..
tak sempat la nak jawab..
terus sekian terima kasih..hahaha..

setakat ini sahaja yang dapat dicoretkan pada minggu ini..
berjumpa lagi pada minggu hadapan..
sekian terima kasih..

4 comments:

Alia Nur Jazlia said...

Apa status cikgu ? Wahhh !
HAHAH. Bestlah cikgu dh start mengajar. All the best cikgu.

nida husna said...

gud luck cikgu :)

Nana said...

hai cikgu,,saya anak murid awak..heee

tice su said...

Salam...dtg menjenguk cikgu! hehe

Post a Comment