Subscribe:

Pages

Wednesday, 18 January 2012

Buku Yang Sangat Bagus Untuk Dibaca dan Dimiliki

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..


Indahnya Hidup Bersyariat adalah buku berkaitan Modul Fardu Ain diri, keluarga dan masyarakat..
ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain kanak2, penekanan pendidikan remaja, hukum-hakam muamalat (jual beli), munakahat (nikah kahwin dan rumah tangga) serta amalan zikir, doa dan adab..
semua ilmu bersumberkan al-Quran dan hadis sahih..
sesuai untuk dimiliki oleh semua lapisan umur..

teknik penyampaian buku ini ringkas dan tepat dalam bentuk carta, jadual dan rajah..
semua doa, bacaan dan zikir boleh dibaca dan dihafal dengan mudah..
langkah amalan disampaikan mengikut step by step..

buku ini seharusnya menjadi kewajipan untuk dimiliki oleh setiap rumah, pusat sumber, sekolah dan individu..

iklan : The most amazing iPhone is now here.
klik link di atas


p/s : saya dah beli..anda bila lagi??

8 comments:

Noh Kodiang said...

ape lg...guna baucer la beli buku nih..hahha

Mohd Firdaus said...

yup..beli buku tu baru je abis 1 baucer..x mahal pun..

diana said...

lama tak dengar ceramah ustaz ismail kamus ni..

cik kiwi's said...

ado lamo doh...:))

kiz said...

sudah pun baca buku ni..pinjam kawan punya..mmg terbaik.

Shah Rizar said...

sy ada beli buku ustaz azhar.. simple dan senang nak paham

caliph shuriken said...

e-store sy ada jual buku ni, klau x silap ada part II ^^

LoveMimu said...

saya dah beli jugak :)

Post a Comment