Subscribe:

Pages

Tuesday, 27 December 2011

Tragedi Ombak Besar di Pantai Teluk Lipat Dungun..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..



ombak besar membadai pantai di peraiaran pantai timur..
antara yang teruk terjejas adalah pantai teluk lipat di dungun terengganu..
ombak besar ini berlaku pada malam 25/12/2011..
ombak besar yang berlaku ni adalah yang terburuk setakat ini..
tempat ni juga adalah tempat lepak2 nga kawan2 dan family..
tempat memancing..
tempat hilangkan tension..
tempat dating pun ya juga..hehe..
amat sedih juga mengenangkan keadaan dah jadi macam ini..
tak sempat pulak nak g melawat tapak tragedi ni..
bulan 1 ni balik kampung terus g melawat..

tragedi ini berlaku sebagai peringatan kepada kita semua..
dah makin banyak bencana berlaku sekarang ini..
ini lah tandanya................



Saturday, 24 December 2011

Nasyid Versi K-Pop

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

seiring dengan kegilaan remaja2 terhadap music K-Pop..
jom dengar nasyid versi K-Pop..
banyak manfaatnya..
jom la peminat K-Pop sekalian..


cool la..hehehe..
nice work..
keep it up dude..

Monday, 5 December 2011

Celcom Broadband Pek Komputer 1 Malaysia

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..


tersangat lah murah..
berbaloi2 untuk dimiliki oleh semua..
hanya RM 25.00 untuk internet selama sebulan..
cara2 nak mengaktifkan pek ni ada kat belakang sim pack ni..
selepas sebulan anda hanya perlu topup balik dan aktifkan seperti yang ada kat belakan sim pack..

harga sim pack ni ada yang jual RM60 yang paling mahal setakat ini..
dan ada yang lagi murah..
dan yang kat atas ni tersangat lah murah..
tapi tak nak jual..
hanya untuk kegunaan sendiri sahaja..
senang bila nak travel nanti dah tak leh guna stremyx..

Ballon d'Or 2011 Shortlist

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

3 pemain telah dipilih daripada 23 pemain yang telah disenarai pendek sebelum ini..

mereka yang terpilih adalah :

1. Lionel Messi (Barcelona/Argentina)


2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugal)


3. Xavi Hernandez (Barcelona/Spain)


Anugerah Ballon d'Or 2010 dimenangi oleh Messi diikuti Iniesta ditempat kedua dan Xavi ditempat ketiga..
pemenang untuk tahun 2011 ini akan diumumkan di Zurich pada 9 January 2012..

Pilihan anda??

Friday, 2 December 2011

Keputusan Undian Kumpulan Euro 2012

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..


undian ini dibuat pada tengah malam semalam..
akibat tetido tak dapat nak update awal-awal..

EURO 2012 Draw Result
(Dalam Kurungan adalah Fifa World Ranking semasa)

Group A
Poland (66), Greece (14), Rusia (12), Czech Republic (33)

Group B
Netherlands (2), Denmark (11), Germany (3), Portugal (7)

Group C
Spain (1), Italy (9), Ireland (21), Croatia (8)

Group D
Ukraine (55), Sweden (18), France (15), England (5)

yang paling menarik adalah Group B..

Thursday, 1 December 2011

Statistical Packages For Social Sciences (SPSS)

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

ni la software yang paling boring bila guna..


MEMBORINGKAN & MELECEHKAN

kalau diberi peluang memang taknak guna benda ni dah..
tapi ni je yang ada untuk digunakan..
3hari baru siap key in data ni..
analisis belum buat lagi..
musim sibuk sudah kembali..