Subscribe:

Pages

Sunday, 27 February 2011

Riang Ria Gua Tempurung & Night Safari..(bahagian 2)

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

berteme lagi kali ini untuk bahagian kedua..
bahagian 1 dah masuk dalam gua..
kali ni bahagian kedua membawa anda bersiar2 sekitar Taiping Perak..
bermula di Muzium Taiping,seterusnya ke Taman Tasik Taiping dan akhir sekali di Zoo Taiping..

Muzium Taiping..
untuk budak2 sekolah cikgu rasa ok la kalau buat rombongan ke sini..
banyak info yang berguna di sana..
tapi cikgu rasa sikit boring la kat sini..
cikgu masih berjiwa remaja..
inginkan tempat yang bebas dan menghiburkan..hehehe..
apa2 pun enjoy jugak..hehe..





Taman Tasik Taiping..
tempat ni memang best untuk beriadah bersama keluarga dan awek2..hehe..
best juga untuk sesi fotografi..
walaupun hujan rintik2 tapi tengok la mereka semua sanggup untuk bergambar..
tempat jauh kan..
mesti la tak nak lepaskan peluang..hehehe..




akhir sekali night safari, Zoo Taiping..
rasanya tempat ni lagi best kalau pergi siang..
kalau malam tak nampak sangat haiwan2 ganas tu..
nak ambik gambar haiwan pun tak dapat walaupun camera mahal dah digunakan..
so g tengok je la..hehehe..



yang ni best..boleh terapung..zero graviti..hahaha..

camni je nampak gajahnya..hehe

berakhir sudah untuk entri Riang Ria Gua Tempurung & Night Safari..
tunggu la kemunculan entri bakal2 cikgu beriang ria di Teluk Gorek & Gunung Arong pula..
jumaat - ahad depan akan bertolak..
sekian wasalam..

Thursday, 24 February 2011

Riang Ria Gua Tempurung & Night Safari..(bahagian 1)

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

Program : Ekspedisi Gua Tempurung & Night Safari..
Tarikh : 22 & 23 Februari 2011

Alhamdulillah dah selamat pergi dan balik..
program pun berjalan lancar..
ni geng2 cikgu punye program..
1 kelas bakal2 cikgu..
camni la bila bakal cikgu masuk gua n berjumpa kamera..hehe..
sebagai peserta program ni gempak la..hehehe..

ni ada gambar2 semasa program dijalankan..
Gua Tempurung tu mencabar jugak la..
tapi best & santai..hehehe..






















setakat ni hanya ada gambar yang Gua Tempurung sahaja..
ni pun sebab guna kamera sendiri..
gambar yang lain akan di post dalam entri bahagian 2..
tungguuuu..hehehe..

Sunday, 20 February 2011

Cikgu ke Gua Tempurung dan Night Safari Taiping..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

malam ni cikgu dan rakan seperjuangan seramai 33orang akan bertolak ke Gua Tempurung..
ni 1st program untuk subjek Pengurusan Kokurikulum..
lepas ni bulan 3 akan ada 3 program termasuk la program cikgu..
dijangka akan bertolak pada pukul 10 malam ni..
sampai pagi selasa tu terus meneroka Gua Tempurung..
mungkin duk dalam gua tu sampai ke petang..

petang tu terus ke zoo Taiping..
malam tu apa lagi..
night safari la..hehehe
tapi takut jugak duk kat area tu..
dengar cite mak nyah ramai kat situ..hehehe..

bermula malam ni sampai ke pagi rabu tinggalkan dulu asigmen yg banyak ni..
kita enjoy dulu..hehehe..
sekian wasalam..

Saturday, 19 February 2011

Riang ria di Teluk Gorek

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

Riang ria di Teluk Gorek
tarikh : 15 Februari 2011

motif : 
ke teluk gorek ni hanya la semata2 untuk buat survey untuk program kelas awal bulan 3 ni..
program yang menggantikan program ke pulau perhentian yang terpaksa dibatalkan disebabkan masalah pengangkutan..
akhirnya semua dah sepakat untuk ke teluk gorek..
walaupun tak best macam pulau perhentian tapi ok la jugak..
aktiviti kat sana pun ok..
ada panjat gunung arong dan berkayak..
yang paling best mesti la panjat gunung..
tak sabar nak menantikan program tu..
nanti akan ada banyak gambar2 best untuk anda semua..hehehe..
dalam kesibukkan sempat lagi enjoy..hehe

sebelum sampai teluk gorek singgah sarapan kat railway cofee kat kluang..
best jugak roti bakar dan kopi kat situ..
5 bintang la..

ni la dalam kedai tu..

ni tengah tunggu kereta api..






dah kenyang dan puas bergambar kat railway station ni perjalanan ke teluk gorek diteruskan..
sampai kat teluk gorek pukul 12.00 tengah hari..
masa tu air surut lagi..







ni semua kat teluk gorek..

ok sekian sahaja untuk kali ni..
wasalam..

Friday, 11 February 2011

Renungan untuk kita...14 Februari...

Adik cuma nak tanya ibu, kenapa begini jadinya? cinta Feb
Bu, adik Cuma ingin bertanya…
Rasanya ibu tak akan mampu menjawabnya. ..
Ibu ingat 14 feb tak
Malam tu ibu ada janji temu
Ibu jumpa jejaka tu
Ibu kata dia cintakan ibu

Benarkah bu?
Dia puji dan puja ibu
Dia rayu dan belai ibu
Katanya cintanya hanya untuk ibu

Benarkah bu?
Ibu terkhayal dengan bujukannya
Ibu terbuai dalam bicaranya
Ibu terlena oleh bisikannya

Benarkah bu?
Ibu tak kisah dia peluk ibu
Ibu izin dia sentuh jasad ibu
Ibu puas dapat buktikan setia ibu
Macam dia kata.. mahu bukti cinta dari ibu

Tapi benarkah bu?
Masa berlalu,
Hari ini lepas 9 bulan...
Pohon yang ibu dan lelaki tu tanam telah membuahkan hasil
Hari ini buah cinta kalian telah terzahir
Hari ini bukti kasih jejaka itu pada ibu telah lahir...

tapi benarkah bu?
Kenapa dia tidak sama menyambut kami?
Kemana dia telah pergi tidak azankan kami?
Mengapa ibu pun benci kami?
Sedangkan inilah semaian tanda cinta kalian?

Mengapa ibu?
Tak terasakah sakit dan perit
tak berbakikah kasih dan sayang dan
Tidak lagi kah ibu berTuhan?

Benarkah ibu?
Benarkah begitu?
adik cuma nak tanya je bu.....




klik untuk tengok berita..