Subscribe:

Pages

Sunday, 20 November 2011

Keputusan Chelsea vs Liverpool

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..


Chelsea 1 - 2 Liverpool

Gol dijaringkan oleh :

Chelsea : Daniel Sturridge
Liverpool : Maxi Rodriguez, Glen Johnson

Line-up :

Chelsea :
Cech; Ivanovic, Luiz, Terry, Cole; Ramires (Meireles), Mikel (Sturridge), Lampard; Mata, Drogba (Torres), Malouda

Liverpool :
Reina; Johnson, Skrtel , Agger, Enrique; Kuyt, Lucas, Adam, Rodriguez (Downing), Bellamy (Henderson), Suarez (Carroll)

Maxi 11 dan Suarez 7 meraikan jaringan pertama Liverpool sambil diratapi oleh Peter Cech

Liverpool didepan pada separuh masa pertama hasil jaringan Maxi yang menyudahkan hantaran Craig Bellamy yang bermain hantaran cantik dengan Luis Suarez..

reaksi Sturridge setelah menjaringkan gol penyamaan.

pada separuh masa kedua, Chelsea membawa masuk Daniel Sturridge yang akhirnya menjaringkan gol penyamaan pada minit ke 55 dengan menyudahkan hantaran Florent Molouda..
Chelsea menggandakan asakkan selepas itu dan hampir didepan dengan David Luiz menanduk bola dari sepakan percuma tetapi Pepe Reina bertindak cemerlang untuk menepis bola tersebut daripada menerjah gawang..

Johnson merembat masuk gol kemenangan.

pada minit ke 88 Glen Johnson yang menerima hantaran cantik dari Charlie Adam bijak memperdayakan pertahanan Chelsea dan seterusnya menjaringkan gol kemenangan Liverpool..
jaringan tersebut dijaringkan 4 minit selepas Fernando Torres dan Raul Meireles masuk sebagai pemain gantian
ternyata Fernando Torres dan Raul Meireles terkena badi menentang Liverpool..

Lucas 21, Maxi 11, Kuyt 18, Suarez 7

Statistik Perlawanan :

Chelsea (1) - Liverpool (2)
19(3) Shots (on Goal) 9(3)
13 Fouls 12
6 Corner Kicks 5
1 Offsides 2
58% Time of Possession 43%
3 Yellow Cards 2
0 Red Cards 0
1 Saves 2

YOU'LL NEVER WALK ALONE


9 comments:

puteri kasih said...

menang :)

nasib baik sy pilih untuk never walk alone...hehehe

p/s pastinya ada org tu yg tido lena malam ni

Mohd Firdaus said...

hahahhaa..mmg lena la..tp xleh lena sgt..pkul 8 ade kelas..hehehe

puteri kasih said...

takpe2..janji dah menang :)

DianaAzis said...

Wah..cepat update yea..rasanya game ni la yang anak saudara saya sibuk2 nak tengok tu..boleh la dia kawan dengan awak..Nanti saya suggest blog awak kat dia kalau nak tau pasal bola ni yea..sebelum ni mummy dia tak bg dia tido lewat sbb skola..skrg cuti skola, tu yg blas dendam..

P/s : Awak memang berbakat la nak jadi pengulas..keep up the good work..

Mohd Firdaus said...

hahaha..ni antara game yg best tiap2 tahun..tq2..

♥Aien Najwa♥ said...

apekes ! ~~ chelsea dah down ker.. hermmmh !

Mohd Firdaus said...

hahahaha..biase la..yg up mst down..yg down nnt akan up jugak nnt..

Boboi Boy said...

chelsea semakin merosot ! liverpool terbaik

Cik Nurul said...

chelsea... -.-

Post a Comment