Subscribe:

Pages

Friday, 21 October 2011

Buku Yang Sangat Bagus Untuk Dibaca

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..


Anda Bertanya Ustaz Azhar Menjawab Berkenaan Permasalahan Semasa..
ini lah tajuk buku yang sangat bagus untuk dibaca..
soalan2 yang ditanya semasa siri kuliah dan ceramah Ustaz Azhar sudah dibukukan..
ianya banyak memberi manfaat untuk kita..
buku ini menjawab persoalan2 yang sering dihadapi oleh umat islam dan ada juga soalan yang rumit yang mencabar pemikiran seseorang menjawabnya..
Ustaz Azhar terkenal sebagai tokoh agamawan yang aktif mengajar agama di Malaysia..
dikenali sebagai ustaz yang berwatakkan selamba, humor dan berani menyampaikan kebenaran menjadikan beliau disegani dan mudah didampingi oleh sesiapa sahaja..

buku ini mempunyai 12 bahagian iaitu Taharah, Wuduk, Solat, Puasa, Zakat, Haji dan Umrah, Aurat, Jual Beli, Nikah dan Kahwin, Al-Quran, Halal dan Haram dan Isu Semasa.
jawapan yang dikemukakan senang difahami, mudah dan ringkas..
menggunakan Bahasa Melayu standard..

harga pasaran adalah RM15.00 untuk semenanjung malaysia..
RM17.00 untuk sabah dan sarawak..
harga adalah seperti yang dicetak dibelakang buku tersebut..
kat kedai buku Popular pun ada buku ini..
rasanya ada juga yang menjual secara online..
cikgu mendapatkan buku ini dari kedai popular..
apa lagi jom la kita beli buku ni..
nak tahu lebih lanju boleh melawat page Ustaz Azhar..

sekian wasalam..

9 comments:

khairul said...

pengisian yg amat berguna

Run Away said...

nice sharing...../salam kenal....;d

Cik Yuyun Nadira said...

suka dgr cramah ustaz azhar idrus ni :)

diana said...

dia pandai ambik gambar jugak...

kak zmah said...

Belajar hingga hujung nyawa

Nuriy Arisa said...

Assalamualaikum^_^

thxx for sharing the info ^_^

Lieyly ︱ Alia said...

ustaz neyh kdg2 lawak kan..
tpi ada manfaat dia..best..

||aLeaSaRa|| said...

slm sggh di sini :)

owh mmg ada nampak dah buku ni kat popular,insya Allah bagus buku ni blh tambahkan lagi ilmu

mielajasmin said...

mne nk cri la popular kt ganu nih..
uhuk..

Post a Comment