Subscribe:

Pages

Tuesday, 19 July 2011

Bahasa Terengganu..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..


ramai yang tidak faham apa maksud entri sebelum ini kan..
sampaikan ada yang bertanya guna bahasa apa..
sebenarnya itu adalah bahasa yang kedua hebat di dunia..
yang nombor satu bahasa arab..
nombor dua bahasa terengganu..
bukan cikgu yang cakap tapi Ustaz Azhar..
kalau nak tahu apa sebabnya boleh tengok video kat bawah ni..


kali ni cikgu guna bahasa melayu baku..
ada juga yang tidak faham??
anda semua nak entri bahasa terengganu lagi ke tak nak..
kalau nak kita boleh adakan kelas bahasa terengganu sekali seminggu..hehe

sekian wasalam..


22 comments:

Wanie said...

bahasa kedua terhebat ye..hehe
boleh je, buat la segmen translate loghat ganu..:)

Mohd Firdaus said...

akan dipertimbangkan nanti..hehe

Miz Novexx said...

saya berbangga jadi orang terengganu (^__^)V

syrupmasin said...

perghh bahase ke 2 terhebat tu..

diana said...

boleh2...
seminggu 2,3 kali la ..

TYNTHA LANA said...

hahahaha, uztaz azhar memg antara yg best! Even lana ada yang tak paham, tpi mujur zmn bljr ni, ad rmai temn terengganu, boleh la juga,hahaha

~cikgu,ok gak cikgu, smnggu skali..hehe. Jangan hari2 cikgu..kesian yang tak bpa paham tu,hahaha

Syaza Zul said...

Hebak hebak *sila baca hebat :) Hahaha

Lieyly ︱ Alia said...

cikgu boleh jgk tuh buat kelas , HEE ! alia xpaham lnsong bahasa ganu kdg2..
:D

Albenz said...

haahahaa..bahasa trengganu nie best..lebih2 lagi bila org lama2 berborak..:D

Acid+ said...

Style Bro. +Like Ustz Azhar :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

bahasa oh bahasa .

bahasa yang hebat .

boleh belaja dengan cikgu lah cm nie . bole kan bole kan . hhee

:)

ezzu said...

memg terer ar bahasa ganu nie..bangga ase jdi org ganu..hahahahaha..

mimie saie nie said...

hehhee buat la kelas bahasa terengganu jd mcm zizan

Khairil said...

buat kelas yer...at least boleh tahu juga loghat ganu...

ifwat said...

tu la pasei.. penah tengok vid neh dulu.. lama da.. hehe. loghat kat malaysia memang best2 :)

laskar pelangi said...

woooo! rindunya nak kecek ganung =D

cikguden said...

ganu kite...

Princess Nusy said...

molek2..hehe..sokong ustaz azhar.. =)

eclipsesweet said...

bahasa kedua hebat di dunia?? wahh... bangga ar jadi anak ganu... terbaek~~

shera haifa said...

berat nanang2x..66

hebat doh g2 bhsa no 2 gak..

alif haris said...

oouh bahasa ganu ke ..
kene buat kelas la cmni cegu :D

mankete said...

guane gamok lening ehehe

Post a Comment