Subscribe:

Pages

Thursday, 24 March 2011

Kluang Rail Coffee tak halal??memang betul..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

memang betul kopi kat kluang rail cofee tak halal..
berita utama harian metro hari ini 25 mac 2011..
tapi kenapa metro tak sebut nama kedai tu..
bagi semua orang tahu pasal benda ni..
tapi mesti ramai jugak yang boleh jangka sebab kedai ni je yang tengah hangat sekarang..

Pengerusi Jawatankuasa Agama Johor, Datuk Zainal Abidin Osman (gambar) yang dihubungi Harian Metro turut mengesahkan memang ada gelatin babi dalam serbuk kopi disediakan di kedai berkenaan.
“Sampel serbuk kopi dari premis itu diambil untuk dianalisis Jabatan Kimia Johor dan hasilnya, ia positif gelatin babi.

tapi tindakan tak dapat diambil sebab kedai ni memang takde logo halal..
lepas ni nak g makan kat mana2 kena tengok sijil halal dulu..
nape la sebelum ni tak perasan pasal sijil halal ni..
kan dah ramai yang minum kopi babi..
patut la semester ni jadi malas & tak berape nak pandai sangat..
minum benda yang tak ok rupanya..hehehe


p/s : lepas ni sama2 la kita peka..jangan ambil mudah pasal makanan & minuman ni..

15 comments:

norafmi said...

~Ya Allah…
Lindunglahku dari hilangnya nikmatMu dan berubahnya kesejahteraanMu dan mendadaknya seksaMu dan berbagai macam murkaMu.~

Jom Singgah blog Pem. Perpustakaan : Peraduan "Aku Ada Impian" [Impikan Rumahku Syu...

anisahsofiah said...

nasib xpnh pg sana..
kopi pn xminum...

suri skaliskaLa said...

Astanghfirullah
sekarang da makin bnyak makann yg sikangka halal rupanya tak halal
ish3

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

nana memang da tahu lama..tapi dlm hati masih was2..sebb tu nana memang tak pernah nak menyinggah ke situ...ehhehe..peka n terus peka k...ehhehe

Cheqna said...

2 thn lepas masa lalu kat tepi railway Kluang ramai juga tengok org2 yang singgah situ..hopefully if betul, kenalah lebih berhati-hati kat mana makan dan minumnya.

Pirate said...

pernah makan nasi lemak kat sini... tp x minum air kopi dia... ntah ler.. tawakkal jerlah skrg nie

kay_are said...

x pernah pergi lagi ke sane.. nasib baik..

si para para said...

tu la yang pelik.kenapa tak bagitau terus nama kedai. senang sikit..orang ramai boleh tahu

Hairul said...

untuk pengetahuan semua, di malaysia yang kopitiam yang dapat pengesahan sijil halal Jakim hanya satu kopitiam saja di puchong (aku dah lupa nama kedai tu, as a record bulan 6 2010) yang lain x dapat termasuklah starbucks, old town pula dapat sijil halal hanya untuk kopi yang dijual dalam peket tu jer, kopitiam dia tak lepas... bagi aku yang penting jangan ada rasa was2 la
p/s aku x pernah makan atau minum kat kopitiam, kedai mamak sudah

Anonymous said...

http://wanwidget.com/
aku x faham la, naper la makanan nak bubuh benda yg ader kaitan ngan babi nih, x faham aku

Miecyber said...

Umat Islam terus teraniaya...

RAM & ROM

wanacesh said...

apasal la nak bubuh babi punya barang ni,,ada manfaat ke?,,nak kena siasat ni,,

Azmie said...

halamak yeke... sy membesar ngn kopi ittieww... da bukak pulak cawangan baru kat tmn tasek tepi roundabout tuh lg dekat ngn umah... tp tataw xpe kann.. huhuu~~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

as salam cikgu...LM tak pernah lg minum di sana...tp hubby pernah dan dia siap plan nak ke sana lg cuti bln 6 ni...boleh LM share entri ni?nnt LM bg link blog cikgu sekali...

Mohd Firdaus said...

LM : sila2..

Post a Comment