Subscribe:

Pages

Wednesday, 30 March 2011

Camping XPDC Insan Juara..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

XPDC Insan Juara
Tempat : TF Fishvage Agro Resort, Parit Yaani, Johor
Tarikh : 25, 26 dan 27 mac 2011
Peserta : 34 orang AJK dan Fasilitator dari UTHM
57 orang pelajar dari SMV Batu Pahat

Alhamdulillah satu lagi program dan program yang terakhir berlangsung dengan jayanya..
tahniah kepada pihak penganjur..
amat enjoy jugak la program ni..
best tengok kerenah pelajar2 sekolah..
terasa rindu nak bersekolah balik..hehehe..
dalam program ni cikgu jadi fasilitator yang merangkap cikgu kepada diorang..
pelajar2 dibahagikan kepada 6 group..
cikgu kena jadi fasilitator untuk group 4..

aktiviti malam pertama adalah sesi penjualan fasilitator..
setiap kumpulan diberi RM500 untuk membeli fasilitator menerusi lelongan..
dan cikgu bersama partner cikgu menjadi fasilitator yang paling mahal iaitu RM500..

lepas tu aktiviti sesi bersama fasilitator..
dan aktiviti kemuncak yang best malam tu adalah lampu ayam..
lampu ayam ni peserta kena berjalan dalam gelap..
tak dibenarkan membawa lampu..
jauh jugak la perjalanan tu sampaikan ramai juga yang jalan terhuyung hayang sebab keletihan dan ditambah pula dengan mengantuk..hehehe..

pagi keesokkan harinya ada aktiviti motivasi dan sesi bersama fasilitator..
aktiviti petang tu baru la best sikit..
ada aktiviti kayak, river cross, tarantula dan obstacles..
malam tu ada aktiviti malam kebudayaan..
semua pelajar dan fasilitator kena buat persembahan..

hari ahad tu pertandingan kawad dan sesi bersama fasilitator..
dan kemuncaknya adalah acara penutup..
amat sedih jugak la nak berpisah dengan pelajar2 walaupun baru 3 hari bersama..
pelajar2 group cikgu memang sporting habis..

setiap program mesti ada benda yang tak best..
kali ni yang tak best pasal khemah dan makanan..
khemah banyak yang rosak..
AJK2 yang bertugas sepatutnya periksa dulu khemah tu sebelum bawa..
bahagian makanan pula dalam 3 hari tu memang cikgu tak berselera nak makan..
makanan hanya ada rasa tawar..
mungkin cikgu yang terlalu memilih sebab tanya kawan2 diorang cakap sedap je..hehehe..

apa2 pun program ni tetap enjoy..

 ni game tarantula..

 kena denda berendam dalam kolam pukul 12.00 - 1.30 pagi..

game rakit..









ni la game obstacles..ntah betul ke tak ejaan ni..haha



ni group cikgu..





pelajar SMV Batu Pahat..

sekian wasalam..

9 comments:

HAJAR hasan said...

errr.. cikgu, sye nmpk terowong permainan lah. ngee~ mcm seronok jea. ;)

nelly said...

Wah , meriahnya ~

Annis Suzana said...

berendam kol 12?? pergh.. pernah merasa kt air terjun... sgt sejuk!!!!!!!!!!! n saya antra yg x ley survive n kne bwk ke khemah.. T___T

bedpet said...

dah lama tak p camping2 cmni. huhu

shida saje said...

brendam kne denda part plg best hihi ^_^

Cikya said...

pergh,

dijual paling mahal,
tahniah.
river crossing pernah, tapi tarantula tak pernah..
macam best ^^

si para para said...

seronoknya part kena berendam tuh.hehe

Fantastic Ajane said...

da setahun x buat akt lasak2 ni..:)

SIRIH MERAH said...

selamat siang salam kenal...

Post a Comment