Subscribe:

Pages

Sunday, 27 February 2011

Riang Ria Gua Tempurung & Night Safari..(bahagian 2)

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

berteme lagi kali ini untuk bahagian kedua..
bahagian 1 dah masuk dalam gua..
kali ni bahagian kedua membawa anda bersiar2 sekitar Taiping Perak..
bermula di Muzium Taiping,seterusnya ke Taman Tasik Taiping dan akhir sekali di Zoo Taiping..

Muzium Taiping..
untuk budak2 sekolah cikgu rasa ok la kalau buat rombongan ke sini..
banyak info yang berguna di sana..
tapi cikgu rasa sikit boring la kat sini..
cikgu masih berjiwa remaja..
inginkan tempat yang bebas dan menghiburkan..hehehe..
apa2 pun enjoy jugak..hehe..





Taman Tasik Taiping..
tempat ni memang best untuk beriadah bersama keluarga dan awek2..hehe..
best juga untuk sesi fotografi..
walaupun hujan rintik2 tapi tengok la mereka semua sanggup untuk bergambar..
tempat jauh kan..
mesti la tak nak lepaskan peluang..hehehe..




akhir sekali night safari, Zoo Taiping..
rasanya tempat ni lagi best kalau pergi siang..
kalau malam tak nampak sangat haiwan2 ganas tu..
nak ambik gambar haiwan pun tak dapat walaupun camera mahal dah digunakan..
so g tengok je la..hehehe..



yang ni best..boleh terapung..zero graviti..hahaha..

camni je nampak gajahnya..hehe

berakhir sudah untuk entri Riang Ria Gua Tempurung & Night Safari..
tunggu la kemunculan entri bakal2 cikgu beriang ria di Teluk Gorek & Gunung Arong pula..
jumaat - ahad depan akan bertolak..
sekian wasalam..

7 comments:

||aLeaSaRa|| said...

slm cikgu..sht ke?kite tak sht sgt akibat demam denggi huhu.wah seronok tgk cikgu kat taiping.kite pun dah lama tak balik taiping..dulu2 hubby bawa ke zoo taiping,tasik taiping dan layan kuew tiow dolly yg femes demes tu.safari tak pernah lagi..hai bilalah nak balik taiping huhu...

czueka zulaikha said...

salam cikgu :) czueka baru balik dr gym ni..
waa..bestnya cikgu jalan2 . nice photo . candid yg sgtt chantek :)

miss chekleen said...

tinggal jejak.. ;)

zikeryhassan said...

gua tempurung memang best!

PReDicToR said...

wahh menariknya...daku x pergi lagi k sini...

Shamsuddin Amin said...

bestnye jenjalan... ^^

Pirate said...

dah byk kali lalu tasik taiping tp langsung x pernah singgah...

Post a Comment