Subscribe:

Pages

Tuesday, 4 January 2011

Tugasan : trip to pulau perhentian

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..


hari ni dah dapat 1 lagi tugasan..
kali ni tugasan yang memang mencabar..
kena handle trip ke pulau perhentian..
ni bagi subjek pengurusan kokurikulum..
cikgu kena jadi ketua untuk trip ni..
nasib baik jadi ketua..
keje banyak2 boleh suruh anak buah yang buat..
cikgu duk pantau je la..hehehe..
ada tak geng2 blogger yang ada link dengan pulau perhentian ni..
kalau boleh nak la bagi rezeki kat geng2 blogger..hehe..
kalau takde baru la kena cari agensi lain..
trip ni mungkin seramai +- 90 orang..
dan dijangka akan pergi dalam pertengahan bulan mac..
dalam 3 hari 2 malam..
aktiviti dah confirm kena ada snorkeling..
cuma aktiviti lain yang tak tahu nak buat apa..
nak minta bantuan geng2 blogger suggest apa aktiviti yang menarik boleh buat kat sana..
sape2 yang pernah ke pulau perhentian boleh la kongsikan pengalaman..
cikgu tak pernah g lagi..
pernah g pulau kapas je..
sekian sahaja untuk hari ini..
wasalam..

31 comments:

good_boy said...

takde la kawan..kalau ade aku inform

Mohd Firdaus said...

ok2..thanks ye good boy..

dikdah said...

xpernah pergi pon..sob2

Mohd Firdaus said...

dikdah - jom join sekali..hehe

Fadzliwati said...

cikgu, cuba emel bigscope_etravel@yahoo.com ttg trip pulau tu

misz FaTiN said...

tak penah pun g pulau perhentian la..
sori xpat nak tolong.. -_-


p/s: help me here plak.. hehe..
http://atentiqa.blogspot.com/2011/01/contest-fesyen-untuk-semua.html

pipoq said...

aku pernah pegi tapi lama dah..
aku rasa masa aku pegi tu aktiviti paling menarik pun gi candat sotong je la selain aktiviti yg lain lain tu..

biasenya semua aktiviti camtu leh kawtim ngan penguasaha chalet / penginapan kat pulau tu..diorang leh arrange ape aktiviti pun yang nak..

tapi cikgu ni nak pegi pulau perhentian yang besar ke kecik ?

dah ushar www.pulauperhentian.com.my ?

haniniputra said...

cikgu daus, nak g pulau phentian besar ke kecik? better g yg besar tempat perkampungan org. kos pon tadelah mahal sgt berbanding pulau kecik tu. if pulau kecik tu, teh o ais mau rm4. ceh memandai je. sy org johor ;)

nantilah org try usha kan no orang sane. insyAllah.

jelah said...

wah ini sudah bgos....plan ni suggh baek skali..lpas ni leh sy wat trip tok subjek pengurusan kokurikulum..

Adem and Cats said...

best pulau perhentian
Gud luck

www.ademncat.co.cc-adem n cats

chegu abbas said...

tambah bot p balik 70 ringgit sorang....tu bot saja...nak mari bila???

Mohd Firdaus said...

chegu abbas - dlm bln 3..skali nga penginapan, makan, snorkeling brape chegu..

chegu abbas said...

nnti sya tnya member chegu nnti sya bg tau blik k...

Mohd Firdaus said...

ok2..tq chegu..

zikeryhassan said...

pulau perhentian dkt je ngan maktab. tp xpenah sampai pun lagi. hehe

Bidasari said...

Salam Cikgu... best sana... kalau yg jenis adventure sure seronok...harga pun ok...lebih kurang 350 sekepala. Xtau laa sekarang mcm ne...tu 3hari dua malam tu...tapi hari tu kengkawan yg arrange...

faizs said...

xde kontek sape2 la cikgu tuk ke sane.. huuu.. neway, all da best..

Mujahadah said...

wahhh....sukanyaaaa...! mJ penah sampai sana... best... tgk ikan, hidupan lain.. wah3.. makan BBQ... pehhh...sodappp... rombongan skolah ibu mJ gak..hehe

~~faizatul akma~~ said...

saye pn xpnh pegi la cikgu tp kan saye ade sedikit cdgn..kalo wat pertandingan bola tampar pantai or bowling pantai pn besh gak..mlm tu wat camp fire..mcm ade api kat tgh org keliling2x tu pastu suh sorg2x nyanyi..best gak tu..ho3x..ni cdgn jer tp pasal link ke pulau tu sy xde la kot sbb sy pn xpnh pegi pulau tu..ho3x..

amny.. said...

woww..
besnyee..
nk ikott...

||aLeaSaRa|| said...

salam cikgu..bilalah kite nk sampai san tu?under my wish list ni he3.kite sggh sini nk tag cikgu tau
http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/01/assalammualaikum-semua.html

geekz36 said...

pernah pi sana tp business card chalet tu dah hilang la. kalau x blh bg info kat sini. sorry.

Entry terbaru: Promosi! Akaun Hotfile 6 Bulan Rm20 Sahaja

syafiQakarim said...

teringinnnnnn sgt nak pegi laa.
tapi jauh.iqa kat selangor.
hmm..bagaimana.
tp pape inform meh.sgt berminat la.

http://syafiqakarim.blogspot.com/2011/01/apa-hal-dengan-babi-babi-ni.html

Mohd Firdaus said...

terima ksih banyak2 senua..

░♥si lampu neon♥░ said...

WAHH BEST NI ... TAK PERNAH G..

CHECK ENTRI MANTAP NI :
# TGK WAYANG BERSAMA NUFFNANG, SEASON OF THE WITCH #
# MAXIS OM NOM NOM RACE#
# DURIAN D24 PALING SEDAP DI DUNIA #

yuyu aziz said...

wah bestnye lawatan ke perhentian island?

jeti pulau tu dekat je dengan rumah saya. about 5 minutes.

:)

perhentian island cantik, tak rugi pergi.

aunt T said...

Cikgu, husband aunt T pun plan nak bawa kami satu famili ke Pulau perhentian, jumpa satu contact tapi bila hantar email tak berjawab, so kalau cikgu dah dapat contact boleh tolong bagtau aunt T. tq

sukahaha said...

untuk koko jer ke? student lain xleh join ke? kekeke...

jemput sini yer
blog Matdin

farah hairuddin said...

cikgu!!sye pernah handle gak trip to P.Perhentian...it's worth!!best sgt..leh je nk share experience..hehe

Mohd Firdaus said...

ooo..biase kt sna ape aktiviti bleh buat???

Miss Sunshine said...

Salam.
Dah setel ke trip g pulau perhentian?
Saya pernah pergi p.perhetian.
Sangat cntik. SubhanAllah.
Kalau pergi pulau, mmg selalunya snorkeling. dalam 7 tempat.
Selalunya, malam2 ade bbq. Makanan kat sane mahal jugak. Boleh lah buat lawatan ke s.k pulau perhentian. Pakej saya haritu 2 hari 1 malam.

Post a Comment