Subscribe:

Pages

Thursday, 6 January 2011

Pelajar IPTA daftar 2-7 September

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

lama jugak la cikgu tunggu berita ni..
sebelum ni dah dengar khabar angin pasal benda ni..
akhirnya hari ni keluar jugak dalam kosmo..
start sem depan pelajar IPTA akan daftar pada bulan september..
maknanya pelajar kanan IPTA akan bercuti selama ++3bulan la..
tersangat la lama cuti tu..

dalam kosmo ada mengatakan :
perubahan itu pastinya akan menimbulkan sedikit kesukaran kepada pihak universiti..
cikgu pula mengatakan :
dan banyak lagi kesukaran kepada pelajar yang duduk rumah sewa macam cikgu ni..
bayangkan semasa cuti tu nak kena bayar sewa rumah..
sewa rumah bayar tapi takde orang kat rumah tu..
bil2 lain macam internet pun kena bayar tapi takde orang guna..
bil n sewa rumah bukannya murah..
nak pindah rumah lagi susah..
barang2 semua nak kena angkut balik kampung..
sem depan kena cari rumah lain..
kalau tak dapat rumah lagi la susah..
bukan senang nak cari rumah sewa ni..
tak ke menyusahkan namanya tu..
kalau pelajar yang duk asrama mungkin takde masalah..
diorang boleh simpan barang2 kat asrama..
dah tak yah susah2 nak cari tempat tinggal..
apa2 pun terpaksa la follow je..
nak bangkang cikgu takde kuasa..

nak tahu berita lebih lanjut boleh klik kat link ni..
sekian sahaja luahan hati cikgu..
wasalam..

38 comments:

manna_salwa said...

err.. mmg sakit la kalo cmtu..

huhuk~

Mohd Firdaus said...

memang sakit la..hehe

Pearl Kaz said...

wah wah wah.. nak wat cmne... sabar je la...huhu...

Mohd Firdaus said...

xleh nk watpe dh..mmg kna sabar je..huhuhu

Azwazee Mohd Daim said...

keje je kat batu pahat sana..heheh..;p

good_boy said...

dah habis belajar....hahaha

adwafarahin said...

tp saya suka ini sebab UKM cuti lama wooo!
hehe

i am S!L4H.. said...

poli ad msuk dlm senarai x??lec td ckp mcm x je...mntk2 la sy x tkene lg..klo x...erghhhh..rosak plan..

iwan_dextrous said...

alamak aih..nie yg leceh nie..


Dextrous cyber life

si chentapelangi said...

maken lmbat lah nak grad mcm neyh . haih !
bngang lak ngan budak2 part 1 sem depan . huh !


*tetibe jea mrh2 . ngahahha ;D

faizalbutter said...

nasib bek aku dh abis blaja dh.huhu

Husna Lana said...

tak setuju jugak T___T

areripe said...

setiap perubahan yang dibuat mesti ada pro dgn con...
tapi kalau 3 bulan kerja memang best la!
pastu masuk blk otak dh beku.
haha!

░♥si lampu neon♥░ said...

SABAR JE LA YER..LAME TU NAK TUNGGU

CHECK ENTRI MANTAP NI :
# TGK WAYANG BERSAMA NUFFNANG, SEASON OF THE WITCH #
# MAXIS OM NOM NOM RACE#
# DURIAN D24 PALING SEDAP DI DUNIA #

Cik Kira said...

lamanya cuti...~

luvYOU said...

haaa!
apekate awk tumpngkan brg kt asrama aje..kn sng :)

ps : sy pon ckgu juge :)

myssmie said...

sama condition mcm cikgu!!! huhuhu

Shino said...

aiseh...lme 2...nsb la ak da hbs bljr...ehehehe...elk sgt la wt kje smbln mse cuti pnjg 2..leh gk tmbh duit poket ckt kn...

ShinoXyuna

hans said...

memang kena cari kerja lah
3 bulan owh cuti

P/S : Bersama Hans Menikmati Makanan Western - Chop & Steak

anamizu said...

sabar ye..hihi

ira mohd said...

haha. naseb baek lah sem ni sem last. gler lame kot. parah2 =)

taqiyue said...

pergh sakit sakit..budak bru lpas spm la yg paling hepi..haha

Ainismaira said...

woahh.. yg ni la senior dok kata nanti cuti sem 4 bulan tuuu.. hehe.. lemau ar dok umah..

misSbLurRy said...

upm start 12.9...final exam 2.1.2012...

fuh fuh fuh.....

Fadzli Amir said...

Diorag dah buat research bebetul ke sbelom wat keputusan tu....nak gak follow luar negeri,yg merana pelajar kita, yg syok mat2 negro la...

Ati Masrif said...

salam kenal,

cikgu masa depan yer...

abad ke berapa tu ...ahak!

FLW U ..432

aunt T said...

aunt T pun cam cikgu tertanya2 kalau cuti panjang shingga result keluar parents kena pantau kegiatan anak2. Kalau anak nak kerja sambil tunggu result ok juga takut yg takde aktiviti terjebak dgn kegiatan tak sihat. Tapi kalau kerja lama sgt mula seronok tak nak sambung belajar momentum dah hilang.
Harap yg terbaik kan cikgu

misza said...

untuk yang lepas spm batch ke3 abis plkn kot...sebab tu buat cenggini.

Firdaus Alim said...

heeee..bkn kne tunda ker

erleena said...

tak suke sangat :(

bukan photographer said...

da tau dari tau lepas lagi..

sHaH said...

dah final sem.. tidak menjadi masalah.. yahooo!!!!

hans said...

haih
entah lah
duit banyak kena cari tu
minta2 la aku dapat praktikal dekat dengan rumah


P/S : Siapa Yang Pernah Pergi Brunei? Apa Yang Seronoknya Di Sana?

ieMa ackLes said...

cikgu.. jom kita kerja cuti sem....
xyah blik umah..
waaaaaaaaaa ;(

SyedGraphiX said...

lepasan spm/setaraf sama je ke??

Mujahadah said...

huhuhu... budak2 baru masuk jun kan
?

ijatnuar87 said...

nak wat camner lagi...terpaksa la trima...kiter ni boleh mengikut jek la..cuma berharap kerajaan akan kaji balik la tindakan diorang nih kan...ambik kira pendapat penuntut...

btw..ifolowuuuu,tengkiuuuuu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

macam lagu aku semut merah, kan?? Yelah semua tu kos memang la jd bebanan

Post a Comment