Subscribe:

Pages

Friday, 21 January 2011

Hari ini dalam sejarah..Tea O Ais RM1.80..

Assalamualaikum w.b.t. pembuka bicara..

petang tadi cikgu dapat sms dari ptptn..
kandungan sms tu macam ni..

"Tuan/puan..pengeluaran pembiayaan PTPTN untuk semester 2 sesi 2010/2011 dijangka akan dikreditkan ke akaun tuan/puan mulai 31hb Januari 2011..sekian terima kasih.."

maknanya masa sengkek berpanjangan lagi la..
dulu cakap 27/1/2011..
sekarang masuk masa cuti pulak..
camne la nak balik kampung masa cuti ni..
dah la minyak dah mahal..
paling kurang nak jugak RM100 untuk balik kampung..

ni ada 1 lagi kes..
tengah hari tadi cikgu g beli nasi..
nasi tak mahal pun..
harga biasa je..
cikgu order air tea o ais..
nak bayar tu pehhh harga dia..
ada ke patut kedai dekat kawasan student harga tea o ais RM1.80..
patut tak??
cikgu malas nak tanya..
bayar je la walaupun berat hati nak bayar..hehehe..
kalau ada student UTHM yang baca..
kedai tu dekat nga kolej kediaman melewar sebelah kedai lengkuas..

esok pagi pulak cikgu akan ke gunung berlumut kat kluang..
gunung tu kalau nak daki kena ada permit..
so esok cikgu nak g mandi manda je la..
sambil menikmati keindahan alam n bergembira bersama rakan seperjuangan..
kalau ada sape2 nak join jom la..
kete cikgu kosong lagi sorang ni..
esok tunggu la buah tangan dari cikgu kat gunung berlumut khas untuk anda semua..

sekian sahaja untuk kali ini..wasalam..

9 comments:

leen riot said...

gile cekik darah 1.80??!!

Mohd Firdaus said...

hahaha..tau xpe..xtau la klu dia tersilap kira..tapi bkn sorg je harga cmtu..tak mungkin tersilap kot..

Cik Mimie said...

mahalnye..minum air kosong je la pasni..huhu

Sharifah nor said...

agaknya teh o ais tu guna sekilo gula utk segelas kot..!!

moeyna said...

1.80...mahal nya jugakk ~~"

nway..nak tunggu gak buah tgn dari cikgu... ;P

iniialahaku said...

bapak ah...teh O je pon...bukannya nscfe ke milo pon...

||aLeaSaRa|| said...

awat mhl benor?ptt area student mrh ler.takpe cikgu jap lagi kitorang pakat ramai2 pos pakai kurier htr seguni teh uncang.dan htr freezer comel sekali utk simpan ice cube.tiap2 kali on9 kat blog cikgu blh pekena teo 'o' ais he3...

Journey of Youth said...

mahal tue bro...
lain kali ko bawak gula n teh sendiri mintak dia tolong bancuh je...heheheh

mimiekucayang said...

gile mahal.. 80 sen je kot tempat lain

Post a Comment